مراسم افطاری و شعرخوانی
مراسم افطاری با سبو، اولین رویداد #مابک_با_هم موسسهی ایراننالج در سال ۱۳۹۸ بود که در تاریخ ۱ خرداد ماه، ساعت ۱۹:۰۰ الی ۲۲:۰۰ برگزار شد. دو قالبِ دیگرِ رویدادهای مابک #مابک_با_مردم و #مابک_با_مسئولان هستند.
در بخش شبکهسازی مراسم افطاری با سبو، متخصصان ایرانی بازگشته به کشور (مابک) تجارب خود را پس از بازگشت به میهن با هم به اشتراک گذاشتند و برای شرکت در رویدادهای آتی ایراننالج برنامهریزی کردند.
در راستای بزرگداشت شاعران بزرگ ایران زمین، سعدی، فردوسی و خیام، این محفل با محوریت پرداختن به فلسفهی هفتاد و دو ملت در اشعار این بزرگان، به ویژه، حکیم عمر خیام برگزار شد.
پس از نواختن موسیقی سنتی و تماشای اولین قسمت “داستان بازگشت” نوبت به بوم شعرنویسی رسید و هر شخص شعری را به این رویداد هدیه داد. سپس پس از شنیدن ربنای استاد محمدرضا شجریان و اذان استاد موذنزاده اردبیلی روزه خود را باز کردیم و افراد در همین حال با اسکن کیوآرکدهای خود (شامل نام و نام خانوادگی، شغل، ایمیل، عکس، ویدئوی رویداد، فرم نظرسنجی و آدرس وبسایت) به استقبال اجرای پرفورمنس آقای دکتر امیر وارسته (هنرمند اجتماعی) رفتیم که در آن طی یک شوخی با مخاطب، امیر وارسته، بهراد و فاخر و آرزو زارعی با معرفی خود به جای استاد محسن سامع، به ترتیب، شروع به سخنرانی کردند. این پرفورمنس هنری به جایگزینی مرتب و پیاپی مکاتب و حکومتها در تاریخ جهان و ایران اشاره داشت و با بیان زاویهی دید خیام به آن به پایان رسید. استاد محسن سامع (پژوهشگر ادبی و خیامشناس) فلسفهی موضوع هفتاد و دو ملت و ملت ناجیه را در سه کانتکس مذهبی، فرهنگی و تاریخی با تاکید بر نگرش خیام (به ویژه در مقابل رفیق دیرینهاش خواجه نظامالملک) و به نقل از بزرگانی چون فیتز جرالد، ابوالحسن بیهقی و استاد عبدالحسین زرینکوب تشریح کردند.
پس از سخنان وی پرسش و پاسخ در بین شرکتکنندگان و استاد شکل گرفت و در آخر هر شخص کلمهای به رویداد هدیه داد.
“صمیمت”، “هماندیشی”، “همفکری”، “دوستی ریشهدار”، “شروع”، “زندگی بدون شعر هرگز”، “شعر آوای مهر”، “تکاپو”، “آشنایی خوب”، “انرژی خوب”، “مداد رنگی”، “باحال”، “من خیام هستم.”، “قر و قاطی”، “در حق خیام بیلطفی شد.” و “خسته کننده” از کلمات اهدایی میهمانان به رویداد بودند.
گزارش تصویری رویداد را در روزهای آتی میتوانید در کانال آپارات موسسه به آدرس www.aparat.com/iranknowledge یا صفحهی اینستاگرام موسسه به آیدی @iranknowledgeinstitute مشاهده کنید.
مشخصات رویداد بعدی ما تحت عنوان “سفری از تهران به طهران” را اینجا مشاهده کنید.