موسسه توسعه دانش فردای ایرانیان (Iran Knowledge) با همکاری شبکه مهاجرت خاورمیانه (Midemin) دومین رویداد #مابَک_با_مردم خود را با عنوان «روایت دست اول مهاجران ایرانی از تجربهی زندگی در خارج از کشور» در روز پنجشنبه 1398/09/28 ( 2019-12-19 ) از ساعت 9:30 تا 12 ، در محل پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف برگزار کرد.
این رویداد با هدف آشنایی مخاطبان با هیجانها و چالشهای پیش روی یک مهاجر، آشنایی با واقعیتهای مهاجرت / روش صحیح اندیشیدن به مهاجرت، آشنایی با فرهنگهای مختلف / تصور زندگی پس از مهاجرت برگزار گردید.
در ابتدای این رویداد نظرسنجی علمی با هدف میزان میل به مهاجرت شرکتکنندگان انجام گردید.
سپس سیاوش خالدان مدیرعامل موسسه توسعه دانش فردای ایرانیان (Iran Knowledge) به بررسی عوامل کنش و رانش در مهاجرت پرداختند.
دکتر بهرام صلواتی دبیر شبکه مهاجرت خاورمیانه که سابقه زندگی در کشور ایتالیا را دارند به بیان تجربه شخصی خود از بعد اجتماعی مهاجرت پرداختند.
امیر وارسته هنرمند اجتماعی که سابقه زندگی در کشور مالزی را دارد سخنران بعدی این رویداد بود. او با اشاره به گسستهای فرهنگی در مهاجرت، به توانایی شخصی هر فرد در مواجهه با این گسستها پرداخت.
در ادامه برنامه خانم غزاله شمیرانی که دانشآموخته دكتراى شيمى تجزيه از دانشگاه دبرسن مجارستان و سابقه 9 سال زندگی در کشور مجارستان را دارد به بیان تجربیات خود در زندگی در بلوک شرق پرداختند.
مسعود مرندی متخصص در حوزه مدیریت پروژه، برنامهریزی استراتژیک، حل مساله، مذاکرات کسب و کار که سابقه 20 سال زندگی در کشور انگلستان را دارد آخرین سخنران این رویداد بود. او با به چالش کشیدن نظرات دیگر سخنرانان، موفقییت و شکست در مهاجرت را به خود شخص مهاجر نسبت داد که با این موضوع به چه شکل برخورد کند.
در پایان این رویداد کلیپ داستان بازگشت برای حضار پخش گردید.