موسسه بینالمللی توسعه دانش فردای ایرانیان (Iran Knowledge)، اولین رویداد #مابَک_با_مردم خود را با عنوان «میهمانی مسافران سرزمین نوچ» در روز پنجشنبه 20 دی ماه 1397 ساعت 3 تا 6 عصر، در نشنال جئوگرافیک فارسی برگزار کرد.
این رویداد با موضوع نقد محتوایی کتاب «سرزمین نوچ» نوشتهی «کیوان ارزاقی» – دارای 4 اثر مکتوب با تم مهاجرت و برندهی جوایز متعدد ادبی – با اجرای «منصور ضابطیان» – تهیهکننده و مجری توانمند صدا و سیما و سفرنامهنویس فعال و حضور 100 میهمان (شامل 45 مابَک) برگزار شد.
رامین حیدری فاروقی، فیلمنامهنویس، کارگردان و مستندساز، تهیهکنندهی مستند فاخر «اینجا آفریقاست.» علاوه بر حضور در این میهمانی، بخشهایی از کتاب «سرزمین نوچ» را با صدای گرمش خوانده بود.
رامین حیدری فاروقی طراح، نویسنده و کارگردان مجموعه مستند «خشت بهشت» است که با سفر به چهل شهر در ایران و سایر کشورهای جهان، بزرگترین مجموعه مستند تاریخی رسانه ملی را ساخته است. در این مستند رابطه متقابل انسان و فضای پیرامونش از منظرِ بررسی فلسفه و حکمت، دو مفهومِ” زیبایی”و” زشتی”در قالبِ آسیب شناسیِ” جامعه شناسی توسعه شهری” و اهمیت حفظ “تنوع زیست فرهنگی” بررسی میشود. این که شهر چگونه راز و رمزِ مَنِش ساکنانش را افشا مى کند. این مستند شاعرانه، سفری حکمی به آفاق است تا از نیاز قدسی بشر به تجربه و خلق زیبایی بگوید. پرسش هایی نظیر نقش محیط زیبا در شکل و شخصیتِ زندگی ما چیست؟ جغرافیا چه تأثیری بر تاریخ گذاشته است؟ هویت فردی و اجتماعی چیست و نوع ایرانی – اسلامی آن چگونه شکل گرفته است، در این مستند مطرح می شوند. فاروقی و همسرش، رویا نونَهالی از مسافران این سفر چهل قسمتی هستند.
همچنین فیدیبو (Fidibo) بستهای از کتابهای الکترونیکی را به نام “لیست پیشنهادی برای سفر یا مهاجرت” برای مردم فراهم آورده است. به منظور مشاهدهی این فهرست این جا کلیک کنید و به همراه کد تخفیف (maback) کل پکیج و یا به انتخاب و سلیقهی خود هر یک از آن کتابها را با 50% تخفیف تهیه کنید. لازمهی استفاده از کد تخفیف، دانلود اپلیکیشن Fidibo است.
امیر وارسته، هنرمند محیطی (Land Artists) دقایقی برای مدعوین سخن گفت و حالشان را خوب کرد. این هنرمند بعد از سالها زندگی در خارج از مرزهای ایران تصمیم گرفته است تا برای حال خوش مردم سرزمین خودش بکوشد. دو نمونه از کارهای امیر در این میهمانی به نمایش گذاشته شد. کلیپ «دستان دریا» اثر وی را مشاهده نمایید:
علی حسینی، مدیر امور بینالمللی بنیاد ملی نخبگان ایران نیز در این جمع حضور داشت و از دستاوردهای این بنیاد، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اسلامی ایران و مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری در تسهیل بازگشت نخبگان سخن گفت.
بابک نیکخواه بهرامی، سردبیر نشریهی نشنال جئوگرافیک فارسی، در این رویداد، از دلایل مهاجرتش به ایران، پس از تولد و زندگی در هلند گفت. وی اکنون برای شاخهی فارسی نشنال جئوگرافیک اهتمام میورزد.
ما نیز پلتفرم انتقال تجربهی #مابَک_با_مردم را معرفی کردیم که در آن مابَک داستان مهاجرت خود یا گوشهای از تجاربشان را مینویسند. نوشتههای مابَک بنا به درخواستشان با اسم یا بدون اسم قابل انتشار در وبسایت خواهد بود. در صورت تمایل ایشان، داستانهای آنان قابل تبدیل به محتوای رسانهای در قالب پادکست، فیلم و یا کتاب خواهد بود. به همت هَمبودگاه این حرکت خوب اجتماعی، در قالب یک مسابقهی داستاننویسی آغاز شده است. در آستانهی نوروز 98 به داستانهای برتر جوایز نفیسی تقدیم خواهد گردید. به منظور ورود به پلتفرم هَمبودگاه این جا کلیک کنید. داوران این مسابقه، کیوان ارزاقی و منصور ضابطیان خواهند بود.
گام اگر برداری روشنی نزدیک است…